Kintamani Villa
Bintaro House
Bintaro House

The design brief for the Bintaro house is to work with the existing architecture and to make the space feel and look more spacious. The architecture consists of large openings for the windows which allow a lot of natural light to come through. From there, we intuitively positioned the most used spaces in the house such as living room, bedroom and reading room in the more naturally light-filled area. We used semi-open partitions to divide the spaces but still allow the light to evenly distribute throughout the floor plan.

 

The plethora of wooden element within the house works harmoniously with the spatial quality. We selected wooden furniture and soft-cushioned sofa and chairs to create a relaxed and intimate interior setting. The vertical wooden grain pattern on the back of the bed, the bedroom wall and the door that leads to the backyard creates an interesting focal point in each space and also enhances the volume of the house. Petra Serena Marble is used as a subtle accent to add more elegance to the material palette.

 

 Project Team: Michelle Dharmawan, Phillip Zhora

 

5 610

IT-P

M 7.8

Music School
Music School

 

The bright and spatially light music school targeted at children is located above Nala Cafe Serpong.

The space consists of a corridor that has lower spatial height than the music studio in order to induce positive energy upon entering the more voluminous music room. To relate to the young target market, we chose pastel color for a subtle accent on the lower half of the wall. Pastel colors are soft and calming, which go together with the interior concept in creating a zen environment for teaching and learning.

 

The wooden material of the flooring is chosen for its impressive acoustic ability. Additionally, we curved each corner of the wall to evenly distribute sound across the room without producing any echoes.

 

Project Team: Karla Grace

 

 

music school

Office at Jl.Guntur

Nobel

S Villa

TC-CI

TC-I

i